Samen in De Bron

In blog door de redactie op 8 oktober 2019, 8:42

Ons inloophuis – Een bijdrage van een trouwe bezoeker

8 oktober 2019

20190924_103843 1
EEN TROUWE BEZOEKER

Een eenvoudig gesprek, Een troostend woord, Een warme daad, Een schouderklopje, Een mooi gedicht, Een ogenblikje in gedachten en jezelf zijn en genieten van alles wat je innerlijk raakt en indruk op je maakt, en dit alles gelardeerd met een kopje koffie of thee met al of niet een schepje suiker. Velen weten het al waar ik het over heb, maar nog lang niet iedereen.

Inloophuis ‘De Bron’ is het onderwerp, een onderkomen in ‘Poelenburg’ in een onopvallende rijtjeswoning, van de Lobeliusstraat. Iedereen is welkom, maar dan ook iedereen. Zin in een praatje, trek in een bakje koffie, het verdrijven van een stukje eenzaamheid en op zoek naar gezelligheid, wij staan voor u klaar. Wij denken niet in hokjes maar in hartjes, dus iedereen is welkom.

Je ontmoet er vertellers (praters), mensen die pratend geboren zijn en daar nooit mee gestopt zijn. Je ontmoet er luisteraars. Ik zelf ben meer een luisteraar dan een prater, maar beiden hebben elkaar nodig. Een goede prater begint niets zonder luisteraars en andersom. Alleen luisteren wordt een zwijgzame boel. Goed luisteren heb ik tot een kunst verheven en ben er rijker en completer door geworden.

In De Bron wordt men regelmatig geconfronteerd met tientallen culturen, allemaal afwijkend van de cultuur waarin je zelf bent opgegroeid. Poelenburg is een smeltkroes van nationaliteiten van rassen en de vele verschillende culturen komen als een tsunami op je af. Zo ook in De Bron, die uiteraard een afspiegeling is van de wijk.

Goed luisteren komt hier tot zijn volste recht, uiteraard hoef je het niet overal mee eens te zijn, maar in elke cultuur kom je pareltjes van schoonheid, van liefde en van menselijkheid tegen en die het leven waardevol maken. De pareltjes te ontdekken en mijn cultureel bewustzijn te vergroten is mijn doel, ik ben er rijker door geworden en hopelijk ook een beter mens, al besef ik heel goed dat ik het niveau van volmaaktheid nog niet heb bereikt.

Naast het inloopgebeuren op Dinsdag en Donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur heeft De Bron nog andere activiteiten, oa taalcursussen, naaicursussen, reïmmigratiegesprekken, formulieren invullen, filosofische gesprekken etc etc, voor ieder wat wils.

Welkom, welkom, welkom in De Bron, Licht of donker, Blond of zwart haar, maakt niet uit. Voor de Bron geldt maar één kleur, nl de mens.

Een trouwe bezoeker

8 oktober 2019