Nieuwsbrief De Bron – februari 2024

In nieuws door de redactie op 7 februari 2024, 11:24

Dialoog over wonen

In december organiseerden De Bron en stichting Alwaan (met o.a. Ahmed en Amar) een dialoogavond over wonen. Het was een goed bezochte avond waarbij diverse bewoners met elkaar en met wethouder wonen Harrie van der Laan in gesprek gingen over onder andere woonwensen, problemen en mogelijkheden.
Binnenkort gaan we een nieuwe dialoogavond plannen. Als jullie mee willen helpen, bespreekonderwerpen hebben, of erbij aanwezig willen zijn: laat het ons weten!

Bezoek Kansfonds
Op 18 januari kwamen Marleen en Petra van het Kansfonds naar De Bron. Het Kansfonds is één van onze grootste financiers en zij wilden ‘gewoon’ eens langskomen. Niet om ons te controleren, maar om zelf De Bron, de wijk en haar mensen te zien en te horen. Ze kunnen veel lezen in jaarverslagen die we hen sturen, of horen in gesprekken die we met hen voeren, maar het zelf ervaren maakt dat zij het ook beter kunnen begrijpen. Na afloop stuurden ze: “bedankt voor jullie gastvrije ontvangst. We hebben een mooi beeld van De Bron gekregen”.

1 jaar beautysalon
Op 25 januari vierden we het éénjarig bestaan van Lana’s beautysalon in De Bron. Vanwege de lage prijzen die Lana rekent, kunnen er mensen die anders geen beauty-behandeling zouden kunnen betalen, nu toch genieten van de behandeling en zo ook hun zelfvertrouwen vergroten.

Bezoek burgemeester
De afgelopen periode waren de vele glazenwassers uit Poelenburg veel in het nieuws. Op 25 januari kwam onverwachts de burgemeester met twee ambtenaren bij onze inloop langs, om te vragen hoe het met iedereen gaat, en om de aanwezigen te informeren over de aanpak van dubieuze glazenwassers. Ze vielen met hun neus in de boter, omdat Lana lekkere hapjes had meegenomen vanwege haar jubileum; en de burgemeester wilde graag haar beautysalon zien.

Studenten
Eddy, Pia, Inge, Lara en Jip zijn vijf studenten die voor hun opleiding gaan kijken naar onze huidige activiteiten.
Zij moeten voor de zomervakantie ons een advies geven of/ hoe we meer ontspanning kunnen gaan verwerken in onze huidige en mogelijk ook extra activiteiten.

Nieuwe activiteiten
We zijn altijd op zoek naar nieuwe (of ivm de corona-stop: hernieuwde) activiteiten. Heb je ideeën: laat het Annemarie weten!