Inspiratie in De Bron!

In blog door de redactie op 12 juni 2018, 9:00

Inspiratie – weblog door Marleen

12 juni 2018

Inloophuis De Bron – als een parel in de wijk Poelenburg!

De wijkmanager van Poelenburg noemt Inloophuis De Bron één van de parels van de wijk. Een gewoon woonhuis, gewoon en tegelijk bijzonder. Mensen met diverse achtergronden ontmoeten elkaar, niet voor de hand liggende verbindingen worden gelegd. Voor een werkelijk samenleven met elkaar is dat van groot belang. En voor ieder mens is de ontmoeting met een ander van groot belang en ook nog eens verrijkend, als dit een ontmoeting is met een andere ‘wereld’.

Vandaag spraken we hierover in het overleg van het TEAM WIJ. Inloophuis De Bron is kleinschalig, maar juist doordat het klein, huiselijk is, voelen gasten zich hier veilig, voelen we ons gezien en gehoord! Ieder mens heeft hieraan behoefte. Teveel mensen in de wijk zijn als een oestertje, ze openen zich soms even en sluiten dan weer snel. Teveel mensen op zichzelf, teveel eenzaamheid.

Tussen al die oestertjes is daar dus dat pareltje…Inloophuis De Bron! En dat willen we behouden, zeiden de deelneemsters van het TEAM WIJ. Ook nadat de coördinator haar vertrek heeft aangekondigd. Een coördinator is belangrijk als verbindende schakel, maar wij willen dat dit huis blijft en daar zullen we ons voor inzetten! Zo werd er gezegd.

Als een parel tussen veel oestertjes…. als een verbindende schakel in aparte werelden, als een luisterend oor en als een plek voor ontmoeting waar je mag zijn wie je bent!

Marleen Kramer

12 juni 2018